Wat zijn de teambuilding trends voor dit jaar?

Ben je van plan om binnenkort een teambuilding evenement te organiseren? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar leuke ideeën. Wij hebben de leukste teambuilding trends van dit jaar voor je verzameld. Handig als je nog op zoek bent naar een paar leuke ideeën.

Ga naar een compleet nieuwe stad met het team

Ga gewoon eens weg uit de vertrouwde omgeving die voor iedereen al bekend is. Een teambuilding trend die we veel tegenkomen is het bezoeken van een compleet nieuwe stad. Deze stad ga je samen met het team beter leren kennen tijdens een teambuilding activiteit.

Een teambuilding van meerdere dagen

Een manier om elkaar pas echt goed te leren kennen is door er samen meerdere dagen op uit te gaan. Regelmatig zien we in een rustige periode dat er een park wordt afgehuurd. Hierin ga je met collega’s verblijven en deelnemen aan een dagelijks programma met meerdere activiteiten.

Escape Game midden in de stad

De Escape Game is perfect als een teambuilding activiteit. Samen met je team moet je raadsels oplossen en proberen de codes te kraken. Dit hoeft niet langer meer in een benauwd hokje. De Escape Game kan ook midden in de stad georganiseerd worden. De complete stad is je speelterrein en je moet hier proberen de raadsels op te lossen.

Teambuilding met een bepaalt doel voor ogen

Stel vooraf een doel dat je wilt bereiken met je teambuilding activiteiten. Hier omheen organiseer je activiteiten die hierbij aansluiten. Na afloop kan je met je collega’s evalueren of het doel bereikt is. Je teambuilding activiteiten hebben zo echt nut gehad.

Focus op een gezellige dag

Laat een teambuilding activiteit niet alleen om bepaalde zaken of problemen draaien. Zorg ervoor dat je collega’s een gezellige dag beleven. Het uitje moet een soort blijk van waardering voor het personeel zijn.

Kies voor activiteiten die bij het bedrijf passen

Een wijnproeverij terwijl niemand van wijn houdt is een goed voorbeeld van een activiteit die niet bij het bedrijf past. Het is belangrijk dat de activiteiten passen bij het bedrijf en je collega’s. Je kan de organisatie van de teambuilding activiteiten eventueel laten uitbesteden. Iemand binnen je bedrijf kan met je meedenken over de invulling van het evenement.