Dit zijn de trends in de bouw

Elk jaar zijn er weer nieuwe bouwtrends om mee rekening te houden. Om als bouwbedrijf bij te blijven is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Wij hebben de laatste trends voor je verzameld en op een rijtje gezet.

Duurzaam bouwen wordt nog belangrijker

De komende jaren staat duurzaam bouwen absoluut op één als het gaat om de laatste bouwtrends. Het is steeds belangrijker om duurzame materialen te gebruiken bij het bouwen van een nieuwe woning. Door een woning duurzaam te bouwen wordt er rekening gehouden met de veranderingen in de wereld.

Recycling van bouwmaterialen

Steeds meer bedrijven zijn gespecialiseerd in de recycling van bouwmaterialen. Bij de sloop van kantoorpanden en woningen worden bruikbare bouwmaterialen gerecycled voor de bouw van nieuwe woningen en gebouwen.

Ombouwen van kantoren tot woningen

In verschillende steden staan kantoorpanden al jaren leeg en lijkt er geen nieuwe investeerder voor te komen. Het ombouwen van kantoren tot woningen kan bijdragen aan het woningtekort in Nederland. Een trend in de bouw is dat steeds meer bouwbedrijven een kantoorpand gaan ombouwen tot een woning.

Gebruik van oude pallets als bouwmateriaal

Bij het recyclen van bouwmaterialen is er een nieuwe trend ontstaan. Oude pallets worden bijvoorbeeld gebruikt als bouwmateriaal in huis. In steeds meer interieurs zien we de oude pallets een nieuw leven krijgen.

Hoge eisen aan energieneutraal bouwen

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan het bouwen van energiezuinige woningen. Woningen worden bijvoorbeeld van het gas gehaald en de woning moet energieneutraal gebouwd worden. Dit is een trend waar we ook de komende jaren rekening mee moeten houden.

Woningen voorbereiden op gasvrij wonen

De bouw zal de komende jaren flink wat werk hebben aan het ombouwen van woningen naar gasvrije woningen. Oude woningen moeten volledig geïsoleerd worden en voorbereid op stoken zonder gas. Dit is een trend die we de komende jaren nog wel gaan zien.

Duurzame renovaties uitvoeren

Bij het renoveren van een oude woning moet er rekening gehouden worden met duurzaam bouwen. Denk aan het gebruik van energie neutrale bouwmaterialen en gerecyclede bouwmaterialen. Daarbij is het belangrijk dat de kwaliteit van de materialen hoog is. Zodat de consument nog lang kan genieten van de renovatie.