Dit zijn de begrafenis trends op een rij

Het is belangrijk dat een begrafenis goed geregeld is. Voor nabestaanden is het allerlaatste wat ze voor een dierbare kunnen doen. Toch is het ontzettend lastig om een uitvaart te regelen. Er komen flink wat emoties bij kijken als je iemand naar z’n laatste rustplek brengt. Wij hebben de laatste begrafenis trends voor je verzameld. Deze trends kunnen je helpen bij het regelen van een mooie uitvaart voor je dierbare.

De vraag naar een natuurbegrafenis neemt toe

Steeds meer dierbare hebben de wens om weer één te worden met de natuur. Een natuurbegraafplaats in plaats van een standaard begraafplaats is in trek. Soms is het niet mogelijk om in een bos begraven te worden. Een alternatief is een biologische urn. De urn mag begraven worden en is biologisch afbreekbaar. Binnen een paar jaar is de urn volledig één geworden met de natuur.

Maak een begrafenis persoonlijk

Een standaard begrafenis in een aula met muziek en toespraken lijkt verleden tijd te worden. Een begrafenis mag iets persoonlijks worden. Was je dierbare bijvoorbeeld dol op het bourgondische leven? Waarom zou je dan niet een gezellige lunch organiseren? Een begrafenis mag best een persoonlijk tintje krijgen waarbij herinneringen opgehaald worden.

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie

De crematie neemt al jaren in populariteit toe. Er zijn nog maar weinig mensen die echt een begraafplaats bezoeken. Bij een crematie kan je na afloop verschillende dingen met het as doen. Je hoeft het niet verplicht te begraven en jezelf ertoe dwingen ernaar toe te gaan. Je kan bijvoorbeeld het as thuis in een urn bewaren of besluiten het as uit te strooien.

Assieraden om je dierbare voor altijd bij je te dragen

Een manier om je dierbare voor altijd bij je te dragen is door een assieraad te dragen. Er zijn verschillende vormen assieraden om te dragen na een uitvaart. Je kan hier een klein beetje as in bewaren. Je draagt zo je dierbare voor altijd bij je. Een assieraad kan je helpen bij het verwerken van je verlies.

Nabestaanden regelen steeds meer zelf

Bij het organiseren van een afscheid organiseren nabestaanden steeds vaker zelf dingen voor de uitvaart. Ze hebben hierdoor het gevoel dat ze echt een bijdrage geleverd hebben bij het afscheid. Een uitvaartbegeleider kan je bij deze wensen ondersteunen.